lørdag 18. juli 2009

Sykkel fantomet...????

Det er jo så poppis å sykle for tiden, og jeg måtte jo også prøve dette her. Så i vinter gravde jeg fram min gamle sykkel fra innerst i sykkelboden.

Den ble kjøpt det året jeg bodde i Oslo, og det er jo nå blitt 10 år siden. Huff som tiden flyr.
Etter første turen, forstod jeg hvorfor den ikke hadde vært i bruk på lenge. Setet var så smalt at jeg følte jeg ble voldtatt når jeg satt på det. Og kunne jo nesten ikke gå i flere dager etterpå. Fant derfor fram igjen gele setet, som også var kjøpt inn for mangfoldige år siden. Det ble litt bedre, men gele stetet passet ikke helt til det smale setet, så det var ikke helt optimalt.
Min kjære samboer Ole ble mer bitt av sykkel basillen enn jeg ble, og kom ser stadig ut på treningstur. Litt irriterende..... så måtte finne ut hva som gjørde at han kom seg så mye ut.

Jo, det måtte være den sykkelcomputeren som inspirerte han!!!! En computer ble innkjøpt, og montert på sykkelen. Det funket som motivator en stund. Men så begynte alle dårlige unnskyldninger å komme for ikke å dra ut.

I påsken var Tove og jeg med Ole til Boa sykler for å se på ny sykkel til han. Mannen i butikken sa at det var alfa omega å finne en sykkel som du satt godt på. Når den delen var i orden kunne man se hva sykkelen skulle brukes til. Skulle man ha dekk for terrengsykling, landeveisykling, bysykling osv. Her fant vi stikkordene for hvorfor jeg ikke kom meg så mye ut. Jeg hadde jo helt feilt sete og feile dekk. Jeg hadde grove dekk som var trege på asfalt. Altså, det var ikke min skyld at det ikke gikk så fort - phu, godt å ha noe å skylde på. Og setet, ja det har jeg jo nevnt tidligere. Så jeg gikk til innkjøp av nytt sete - beregnet på damerumper - dette måtte jo bli bra. Ja, og selvfølgelig nye dekk, som ville være super raske på asfalt. nesten sånn at jeg ikke trenge trå selv......

Sta som jeg er, skulle jeg jo fixe alt dette selv. Setet ble rask satt på. Og wow, det var enorm forskjell. Så jeg kom meg litt ut på tur igjen.

Men så var det de dekkene da....... det ble liksom litt mer jobb å skulle skifte de. Og som de fleste nok vet, så er sykler ganske full av olje, så jeg kjente at jeg "gruet" meg litt til den grise jobben.

Og det tok sin tid. Men denne uken ble det gjort!!!! HURRA for meg. Med litt veiledning fra Ole, klarte jeg å skifte dekke. Og et nytt wow kom. For en forskjell det var å sykle på dekk som var beregnet på asfalt. At jeg ikke har gjort dette mye tidligere!!!!!!! Så nå vil nok jeg også være en av de man ser "susende" rundt på sykkelveiene rundt Bergen.

Håper i hvert fall det. For det finnes ikke noe som er bedre enn å komme hjem etter en lang og god treningstur på sykkel sammen med sin kjære!

2 kommentarer:

Tove sa...

FLIIIIINK!!!!

Du vet at neste gang jeg er kattevakt forventer jeg at dere lekker turen innom hos meg, så skal jeg stå klar i porten med forfriskninger!!!

Lenedyret sa...

Eg er skikkeleg imponert!!! Skal kryssa fingrane for mangen dagar med fint sykkelvær framover :)